VISAR 1-12 (340)1 2 3 ... 29 Sista 100 per sida

Färg

Lasses i Ryd säljer färg för både inom- och utomhusbruk. Vid val av färg är det viktigt att välja rätt produkt till rätt tillfälle. Färgen har olika egenskaper och sammansättningar utifrån var den kommer att användas. Du hittar hela vårt sortiment av färg online från flertalet olika tillverkare. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp, tips och goda råd då det gäller färg. Vi hjälper dig att snabbt hitta färgen till ditt projekt.

Hitta rätt färg

Det finns en färg till alla ytor – se bara till att det blir rätt färg. Målarfärg består till stor del av tre komponenter i form av pigment, lösningsmedel och bindemedel. Pigment är ett form av pulver som ger målarfärgen sin faktiska färg och nyans. Lösningsmedel gör att färgen är lättflytande och går att måla med. Slutligen har vi bindemedlet som binder samman färgen på ett naturligt sätt och får den att torka.

Vägen till rätt typ av färg

Vad är då viktigt att tänka på när det kommer till färg? Vi ska försöka hjälpa dig lite på vägen för att det ska bli lättare.

Vad ska du måla?

För att hitta rätt färg måste du veta vad som ska målas. Nedan listar vi några exempel på vilken färg som passar var.

Utomhus på trä:
- Oljefärger som tränger in i träet och skapar en skyddande yta
- Slamfärger som med sin bas av slamfärg och linolja brukar räknas som en av de mest naturliga färger att använda som husfärg.

Inomhus där det är mycket slitage:
- Tvåkomponentsfärg är väldigt slitstark och kan användas på golv och skåpluckor

Inomhus på väggar och tak
- Färger med olika mycket glans eller matthet. Det är exempelvis för att det ska vara lätt att hålla rent eller inte reflektera för mycket ljus

I våtrum:
- Speciell våtrumsfärg som inte låter vatten tränga igenom

Vilket kulör passar bra?

Kulör handlar till stor del om tycke och smak, men också ljuset i ett rum och inredningen kan vara bidragande faktorer. Är du osäker rekommenderar vi att köpa små färgburkar och måla lite för att få en uppfattning om hur färgen kommer att upplevas i ditt hem.

Olika sätt att måla

Det finns flera tillvägagångssätt att måla. Den äldsta metoden är att använda pensel, men större ytor kan både rollas eller målas med spruta. Vilken metod du använder kommer att påverka hur resultatet blir. Roller ger exempelvis en jämnare yta och pensel mer karaktär med skiftande strukturer.