Metall & Rostskyddsfärg

Stål, plåt, gjutjärn och många andra material kan ibland vara i behov av att fräschas upp. Måla om en gammal cykel eller bättra på en blomkruka i metall. Det blir en fantastisk yta att se på och förhindrar samtidigt att föremålet rostar sönder. Lasses i Ryd har ett stort sortiment av färg till metall!

Skydd mot rost

Korrosion är då metallen börjar att lösas upp och frätas sönder. Undvik att det sker genom att använda skydd mot rost. Rostskyddsfärg är helt luft- och vattentät till skillnad från vanlig färg för att skapa de bästa förutsättningarna. Kan användas både inom- och utomhus. Färg för metall blir inte kladdig när den har torkat utan kommer ha en slät och fin yta som håller många år.

Färg för metall

I sortimentet finns det både genomskinliga färger och de där du anger färg vid beställning. Varje metallfärg har olika egenskaper och kan vara anpassade för att måla på blanka eller matta ytor. Produktbeskrivningen anger exempelvis hur stor yta varje liter täcker, torktid och övrig specifik information. Kan appliceras med både roller och pensel beroende på önskat slutresultat. För ytor som är väldigt blanka finns anpassad färg med häftgrund för ännu flexiblare alternativ.