VISAR 1-12 (57)1 2 3 ... 5 Sista 100 per sida

Oljefärg

Att måla med oljefärg är tacksamt då det är en färg med lång livslängd. Den kan användas på många olika typer av ytor och ger ett väldigt bra skydd mot fukt.

Linolja är en gammal metod att använda som lyfter fram träet på ett vackert sätt och ger ett mycket bra och långvarigt skydd. Lasses i Ryd har ett brett sortiment av oljeburen färg och linolja. Passar dig som letar en färg med lång livslängd för att inte behöva måla om så ofta.

Oljeburen färg

Oljeburen färg ger ett gott skydd från väta vilket förhindrar att trä angrips av svartmögel. Ytan som ska målas måste vara ren och torr, men i övrigt går det att behandla alla typer av träytor. Är den sedan tidigare målad behöver den gamla färgen avlägsnas. Oljefärg fungerar lika bra på fasaden som övriga detaljer i trä, staket och liknande. De välkända tillverkare som Demidekk och Gjöco som Lasses i Ryd säljer är anpassade för Sveriges tuffa klimat.

Oljefärg för alla tillfällen

Oljefärg finns i många varianter och kan användas på trädgårdsmöblerna, runt fönster och liknande. Det finns även så kallad lackfärg som kan användas på metall. Oavsett typ av projekt finns det någon oljefärg som går att använda.

Linolja

Linolja är en fantastisk naturlig produkt som används för att impregnera och grunda trä. Det är samma typ av färg som användes längre tillbaka i tiden, ofta på gamla trämöbler. Det skapar en skyddande yta och behåller träets naturliga utseende. Väljer du att använda linoljefärg finns det några saker att tänka lite extra på.

1. Impregnering
Träet behöver först grundas genom impregnering. Köp färdigblandad linolja för impregnering eller blanda egen där rå linolja kombineras med 20–50 % balsamterpentin.
2. Linoljefärg
Linoljefärgen ska strykas tunt i många omgångar då den tränger ner i träet för att skapa en skyddande yta.