VISAR 1-28 (110)1 2 3 4 Sista 100 per sida

Utomshusfärg

Underhåll din fastighet på bästa sätt med hjälp av alla produkter som finns till utomhusbruk. Lasses i ryd har allt som behövs när det kommer till utomhusfärg.

Fasadfärg, grundfärg för utomhusbruk och all annan färg du behöver för att måla utomhus. Obehandlat trä, tidigare målat eller puts – i sortimentet hittar du utomhusfärg för alla tillfällen och ytor. Ett brett utbud av utomhusfärg online!

Färg till utomhusbruk


Vid all typ av målning är det viktigt att ytan är ren till att börja med. En tidigare målad yta kan behöva rengöras grundligt med någon typ av rengöring, exempelvis trärengöring på trä. Det är också viktigt att obehandlade ytor grundmålas då det skyddar ytan från fukt och dessutom ger ett snyggare slutresultat när det är dags att använda din utefärg. Lasses i ryd kan färg och vi hjälper gärna till att hitta rätt färg till dig.

Att tänka på vid målning utomhus


Under sommaren är det högsäsong för att använda färg utomhus. För att lyckas bäst med ditt projekt utomhus finns det några saker att tänka på.

  1. Någonstans mellan april och september passar det bra att måla
  2. Temperaturen bör vara mellan 10–25 grader och inte för hög luftfuktighet
  3. Dagarna efter målning ska det helst vara uppehåll från regn ett par dagar för bäst förutsättningar att torka
  4. Undvik också att måla när det är direkt sol på ytan, då finns det risk för att färgen torkar för snabbt och den spricker

Rätt utefärg


Det viktigaste vid val av utefärg är vad som ska målas. Färg till puts och träfärg för utomhusbruk skiljer sig åt och har olika egenskaper. Puts är poröst och färgen ska inte stänga inne fukten utan låta underlaget släppa igenom både luft och fukt. Utomhusfärg till trä ska däremot skydda ytan från fukt att tränga in. En färg med fel egenskaper kommer inte att skydda den målade ytan vilket kan leda till att exempelvis mögel bildas.


Hur ofta behöver du måla utomhus?


Vilken typ av färg du väljer kommer att avgöra hur ofta ytan kommer att behöva målas om och hur mycket arbete som krävs i form av att skrapa bort gammal färg. Det varierar beroende på tillverkare och var i landet man bor, om huset står nära kusten och så vidare. En annan viktig faktor är också hur noggrant ytan har målats tidigare. Att lägga ner lite extra tid kan alltså göra att ytan håller sig fräsch något extra år