VISAR 1-12 (31)1 2 3 Sista 100 per sida

Oljefärg & Tjäroljefärg

Att måla träfasad utomhus öppnar upp för många möjliga val av färg. Lasses i Ryd säljer både olje- och tjäroljefärger.
Det finns alternativ som både innehåller kulör och de som är transparent, lite beroende på vad du är ute efter för slutresultat. Båda varianterna tar hand om och vårdar träet på ett naturligt sätt.

Utomhusfärg till träfasad


Ta hand om träfasaden och andra detaljer i trä på bästa sätt. Välj den typ av färg som ger det färdiga resultat som du önskar.

Oljefärg till träfasad
- Oljefärgen har en halvblank yta och går att få i många kulörer. Kan både användas på obehandlat trä, tryckt virke och tidigare behandlat trä (vilket behöver skrapas rent från tidigare färg).

Oljelasyr
- En vattenfast oljelasyr som skyddar träet och ger en naturlig känsla och åldring av trä. Finns i flera kulörer vilka lyfter fram träets detaljer på ett naturligt sätt.

Tjäroljefärg
-Populärt på timmer men fungerar på all typ av trä. Ger vackra ytor och du slipper grundfärg utan applicerar direkt på. En hög halt tjära gör det mycket väderbeständigt och ett bra UV-skydd.

Kulörer eller naturligt utseende

När det kommer till att behandla trä finns det två vägar att välja. Antingen går du på en oljefärg som går att få i precis den kulör och färg du önskar. Lämpar sig extra bra om du vet att du önskar träfasad och detaljer i en specifik färg. De andra alternativen passar dig som vill framhäva träet och dess egenskaper. Låta varje ådra i träet träda fram, varje kvist och med tiden att ditt trä åldras kommer också nyans och färger att ändras.

Välj rätt färg till träfasad

Effekten mellan oljefärg och träoljefärg skiljer sig åt rejält. Känner du dig osäker och inte vet vilken av dessa som du vill använda rekommenderar vi att provmåla en liten yta i din hemmiljö för att lättare kunna ta rätt beslut.