VISAR 1-12 (81)1 2 3 ... 7 Sista 100 per sida

Kalk- & Vintagefärg

Kalk- och vintagefärg bidrar till att skapa en levande känsla och kan användas både till vägg och möbler. Färgen används ofta inom shabby chic för att skapa ett lätt slitet intryck av nymålade saker. Lasses i Ryd erbjuder prisvärda kalkfärger från välkända tillverkare på marknaden.

Måla med vintagefärg

Att måla med kalkfärg skiljer sig något åt jämfört med traditionell färg. Den har en något tjockare konsistens och kräver lite annan teknik. Istället för att måla upp och ner som är vanligt används en krystteknik eller målning kors och tvärs. Fördelen med kalkfärg är att det går att skapa både en mjukare och en mer dramatisk effekt utifrån hur färgen appliceras. När det kommer till vintagefärg finns det inte riktigt några regler utan du har fria händer att skapa något unikt.

Använd kalkfärg på vägg

Kalkfärg passar lika bra på vägg som möbler. I sortimentet finns ett stort utbud av färger att älska. Glada pastellfärger eller mer dämpade färger som passar bra med en färgglad inredning. Känslan som kalkfärg förmedlar är genuin och äkta. Skapa en tuff industriell stil eller ett avslappnat och naturligt intryck. Avsluta med att använda vintagevax på möbler för en skyddande och vattenavvisande yta.